De Stek is een Biologisch-dynamische tuinderij met Demeter keurmerk. Demeter keurmerk staat voor:

Zorg voor de aarde

Lang voordat de milieu- en klimaatproblematiek voor een breed publiek zichtbaar en bekend werd, is de biodynamische (BD) landbouw, al in 1924 vanuit de zorg voor de aarde ontstaan.

De kernwaarden zijn gebaseerd op liefde & respect voor het leven en de taak van de mensheid om de aarde op een verantwoorde wijze door te geven aan volgende generaties. Er wordt gewerkt aan een herstellende landbouw, met als oogst kwaliteitsproducten. Deze vind je onder het Demeter-keurmerk in de winkels.

Met grensverleggende normen en richtlijnen kiest Demeter voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet. Zo maken de biodynamisch werkende boeren en tuinders het verschil.

Ritme en kracht van de natuur

Demeter gaat daarin verder dan biologisch, maar de biologische regelgeving vormt wel de basis. Biodynamisch boeren vraagt om aandachtige waarneming. De boer als bemiddelaar tussen de veelal onzichtbare levenskrachten die we niet direct vanuit de telbare en meetbare wereld kunnen verklaren, maar wel ons leven op aarde bepalen. Bij ziekten van een plant of dier zoeken de boeren en tuinders de oplossing door te kijken naar de totale bedrijfsgezondheid. Daarbij beweegt de boer zoveel mogelijk met het ritme en de kracht van de natuur mee in plaats van deze te overheersen. Hierdoor ontstaat balans, veerkracht en herstellend vermogen .

Met jouw aankopen bied je ruimte aan deze levende landbouwcultuur.

Op De Stek verkopen we onze met liefde en aandacht geteelde groenten en fruit op het erf in onze buitenwinkel, elke woensdag tussen 15.00-17.00 en zaterdag tussen 10.00-13.00.