Winkel gaat open op zaterdag 15 mei

Beste mensen,

We zijn blij te kunnen berichten dat onze winkel op zaterdag 15 mei weer opengaat.

We moesten er dit jaar wel iets langer over nadenken, want met die kou wil het allemaal nog niet zo hard groeien. Ieder jaar beginnen we op tijd met zaaien, begin februari de eerste doperwten, kapucijners, peultjes en tuinbonen. Alles uiteraard binnen in bakken. Dit jaar waren we extra vroeg met mest en compost uitrijden. Vele sla- en koolplantjes, venkel, prei en bietjes staan al op het land, nu nog onder doek. Maar je weet natuurlijk nooit wat het weer gaat doen en zo kan je dus in het voorjaar wel drie weken voor- of achter lopen ten opzichte van het jaar daarvoor. Landbouw is daarom ook nooit saai!
Nieuw dit jaar is onze samenwerking met Odin imkerij waarbij op biodynamische wijze de bijen verzorgd worden. Niet om de honing maar ter bevordering van de biodiversiteit. We zijn daar erg enthousiast over en zien dit als een verrijking voor De Stek. We hebben twee kleine stalletjes gebouwd voor de prachtige handgemaakte kasten, gedoneerd door leden van de Odin Coöperatie.
We beginnen, zoals altijd, met een bescheiden aanbod van o.a. radijsjes, bosknoflook, raapstelen, rucola, rabarber, aangevuld met groenten die voorradig zijn van collega’s uit de polder. Om weer een zo breed mogelijk assortiment te hebben, natuurlijk passend bij de tijd van het jaar.

De inrichting van de winkel is hetzelfde als vorig jaar met een gescheiden in- en uitgang en voldoende ruimte om afstand te kunnen bewaren. Als de mandjes bij de ingang op zijn, graag even wachten zodat het niet te vol wordt. Heel fijn als jullie een eigen tas of krat meenemen en ook het hergebruik van verpakkingsmateriaal wordt zeer op prijs gesteld.
Zoals ieder jaar het vriendelijke verzoek om de auto niet bij de buren of aan de openbare weg te parkeren. Dit om de vrije doorgang van landbouwmachines niet te belemmeren.

We verheugen ons om jullie weer te zien en hopen op een mooi seizoen met weer gezellige winkeldagen.

Heel graag tot ziens in de winkel!
Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 (vanaf 15 mei)
Op woensdag van 15.00 tot 18.00 (vanaf 19 mei)

Hartelijke groeten, John, Lidia en het winkelteam